8 d’agost del 2012

En stand by. Incertesa o chi lo sà que passarà.

Stand by. Mali està en stand by. O això és el que semblaria per algunes notícies que ens arriben. A l'espera de la decisió de l'ONU  sobre la intervenció ( ingerència vs ajut) de les forces extrangeres. Les potències europees donen suport a aquesta intervenció, i la població de Mali però, no s'està de braços creuats i manifesten el seu malestar i la seva oposició, rebel·lant-se i enfrontant-se als islamistes, i també al govern, i com us deiem formant les milícies a  Mopti.

Pel que sembla, com acostuma a passar en aquestes situacions prebèliques, s'haurà d'esperar un temps
 ( qui sap quant ???) en un difícil equilibri entre el malestar de la població, els abusos dels islamistes radicals implantant la sharia que la població no desitja, els esforços (???) del govern pel diàleg i una sortida política al conflicte, l'arribada d'armes, les converses entre els diferents interessos dels païssos veïns, dels europeus, i com no d'USA.
Sí, Mali està lluny i a nosaltres ( als que llegim el blog ens importa), però desenganyem-nos, en aquest món globalitzat i amb l'ombra del terrorisme radical que, sembla/diuen que ens amenaça, Mali no està pas tant lluny, està aquí mateix, i el que passi allà per molt remot que sembli, pot afectar Europa.


                                      I plantejant,  la  Incertesa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada