30 de juliol del 2015

Beneficis del karité

La mantega de karité s’obté del Vitellaria Paradoxa, un arbre originari de les sabanes arbòries de l’oest africà. A Mali, Costa de Marfil, Sudan i Burkina Faso, és on creixen els arbres de millor qualitat. Es recullen els fruits i es deixen assecar; s’extrauen les llavors i es premsen. Posteriorment es bullen, es trituren i es treballa la massa restant, de la qual obtenim un greix vegetal anomenat mantega de karité.

Aquest producte natural té múltiples propietats. És molt hidratant i aporta elasticitat a la pell. Gràcies al seu alt contingut en vitamina F és ideal per hidratar pells molt seques i per combatre la formació d'estries durant l'embaràs. És un regenerador cel·lular natural que prevé l'envelliment de la pell i és molt recomanable per a cabells secs i espatllats. Aplicat en un massatge produeix un efecte relaxant i afavoreix la recuperació muscular.  A més, protegeix la pell de les radiacions solars.


S'utilitza en cosmètica d'alta qualitat i també en l'elaboració d'aliments. Els pobles africans han fet servir el karité des de l'antiguitat per cuinar i per protegir la pell o el cabell dels agents externs que els puguin perjudicar.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada