18 d’octubre del 2013

17 d'octubre: DIA INTERNACIONAL per a l' ERADICACIÓ de la POBRESA


Foto de les Nacions Unides ( http://www.un.org/es/events/povertyday


 17 d'octubre, ha estat dia INTERNACIONAL per a l'ERADICACIÓ de la POBRESA.

A la WEB de les Nacions Unides es pot llegir això: 

Tema de 2013: «Trabajar juntos por un mundo sin discriminación: aprovechar la experiencia y los conocimientos de las personas que viven en la pobreza extrema»

És una frase curiosa, si més no. Sorprèn. Xoca. Paraules i més paraules: eradicació de la pobresa, objectius del mil·leni, 2015,2015, 2015, desenvolupament sostenible, construir una vida millor, prosperitat, pau, vida digna per a tots, lluitar contra la discriminació....paraules i més paraules....

El missatge del secretari general de la ONU el podeu llegir AQUÍ.

«Si queremos lograr el futuro que queremos para todos, debemos escuchar y atender los llamamientos de los marginados... Juntos podemos construir un mundo sostenible de prosperidad y paz, justicia e igualdad que asegure una vida digna para todos"

La qüestió:  QUE PODEM FER CADA UN DE NOSALTRES EN EL NOSTRE PETIT ENTORN? ENTRE ELS QUE ENS ENVOLTEN? COM PODEM DEIXAR A UN COSTAT LES PARAULES BONIQUES I PASSAR A L'ACCIÓ? COM NO RIURE'S DE LES PARAULES DELS "GRANS"? COM PODEM ESCOLTAR ALS QUE TENIM AL COSTAT?

El dilema de sempre. Tot ens ve gran. Tenen sentit les nostres petites accions? El nostre ajut mai serà prou, però significa alguna cosa per a ells? és una petita empenta? és caritat mal entesa?
Potser mai ho sabrem, però des d'Addim continuem provant de donar sentit a la nostra feina, a la vostra il·lusió...donant a l'educació una paper primordial!!!  Gràcies a tots per fer-los costat!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada