24 de juliol del 2012

La difícil situació a Mali

Ja sabem que passa amb la informació. El poder la modela i ens la presenta al seu gust, segons els seus interessos, els seus beneficis, el que li pugui reportar. Com sempre: interessos polítics que finalment són econòmics, macro-econòmics. El poder, allò que ni tan sols podem intuir, allò obscur, corrupte i intocable.
I finalment, de forma inevitable, repetitiva, i eterna,  els sempre perjudicats, els ciutadans i les ciutadanes de "a pie", los que "ni pinchan ni cortan".
En quan una suposada democràcia comença a tambalejar, la premsa és la primera en resentir-se.
Això és el que ha passat a Bamako fa uns dies 
Dubtem de la premsa, de la manipulació a la que es veu sotmesa, però moltes vegades és la única informació que podem tenir.
És impresindible que la VERITAT ens arribi: les experiències viscudes, les imatges, els vídeos, els relats en primera persona. Através de la premsa i de les noves tecnologies, que no deixi de córrer, que "se sepa", que es pugui saber el què, el qui i el com.Que n'estem informats.

Des d'aquest blog us animem a que ens feu partíceps, através dels vostres comentaris, de tot el que aneu trobant, sobre allò que ens interessa a tots els que llegim aquest blog: Mali i Àfrica

Aquí va un petit "tast", molt petit, de tot allò que s'està publicant.

Informació sobre el que està passant a Mali
BBC, Euronews, Mali web, El País, La información .com, Guin guin bali




Aquest és el vídeo del raper Amkoullel, que ha estat vetat a la televisió pública de Mali i en el que denúncia el que està passant al país. Feu-lo córrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada